Piškot:
6 vajec
2 balíčky vanilkového cukru
200 g hladké mouky
Náplň:
50 ml vaječného likéru
250 ml smetany ke šlehání
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček ztužovače šlehačky
80 g jahodového džemu
Na ozdobu:
50 g kokosu
Vejce opatrně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty lehounce spojíme a přisypeme hladkou mouku. Hotový piškot rozetřeme na pečícím papírem vyložený plech a dáme péct v předehřáté troubě při 200°C cca 12 min. Po upečení sundáme korpus z horkého plechu a necháme vychladnout.
Smetanu, cukr a ztužovač vyšleháme na pevnou šlehačku a ochutíme likérem.
Vychladlý piškot rozřízneme na dvě poloviny a opatrně sejmeme pečící papír. Obě poloviny potřeme jahodovým džemem. Na spodní polovinu rozetřeme asi 2/3 šlehačky a přikryjeme druhou polovinou korpusu (jahodovým džemem na šlehačku). Vrchní stranu moučníku potřeme zbylou šlehačkou a hustě posypeme kokosem.
Moučník uložíme nejlépe přes noc do chladničky, aby nám hezky ztuhl. !DOBROU CHUŤ!
Čerpala jsem z časopisu Chvilka pro Tebe s tím rozdílem, že čtenářka tento moučník dělala v podobě rolády a já jsem zdvojnásobila ingredience na přípravu těsta, poněvadž uvedené množství mi postačilo tak na polovinu plechu.
Autor: evcal (Evca) | |
Datum vložení: 29.10.2011 10:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz