1/Suroviny na korpus:
3 celá vejce
1 hrnek cukru krupice
¾ hrnku oleje
3 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
3 KL instantní rozpustné kávy
1,5 hrnku mléka
1 PL strouhaného kokosu
2 PL sušených brusinek
+rybízová marmeláda na potření
2/Suroviny na piškoty:
240 g dětských piškotů
100-150 ml kokosového krému
3/ Suroviny na krémový karamel:
1 karamelové Salko
500 g tvarohu odtučněného
250 g másla
+ zakysaná smetana/není nutná/
4/ suroviny na čoko-polevu:
100 - 150 g rozpuštěné čokolády na vaření
1/Všechny uvedené suroviny na korpus zamícháme dohromady a vlijeme na řádně vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut. Necháme pak vychladnout. Po vychladnutí korpus potřeme marmeládou a poklademe vrstvou kulatých dětských piškotů, které pak hustě pokropíme kokosovým krémem.
2/Změklé máslo, karamelové Salko a tvaroh a zakysanou smetanu vyšleháme ve šlehači do hustého hladkého krému.
3/Na vychlazený korpus pokladený vrstvou piškotů a potřených kokosovým krémem pak navrstvíme a uhladíme tvarohový karamelový krém.
4/Nakonec vše polijeme čokoládovou polevou, rozpuštěnou ve vodní lázni. Dáme vychladit do lednice a podáváme různě ozdobený druhý den s kávou.
Zahlídla jsem zde nedávno v rcp. od naší básnířky a výborné kuchařinky - Rebeky- Naděnky, pěkný moučníček, tak jsem se i s naší kuchařinkou poradila, zda mohu její nápad zrealizovat jinak, změnila jsem suroviny na korpus, ke kterým jsem přidala brusinky a kokos a použila jsem pak na pokropení piškotů místo rumu chutný kokosový krém. Moučník je dělaný pro "sladké očko Naděnce- Rebečce" a k inspiraci dalším. Zakysanku si do všech krémů přidávám po 1-2 ČL, ale nemusí se dávat vůbec,je to můj zvyk.
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 30.10.2011 15:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz