Korpus:
200 g sušenek Spekulatius
60-70 g másla
Náplň:
250 g ricotty
250 g tvarohu (tučnost dle libosti)
100-200 g zakysané smetany (tučnost opět dle libosti)
2 vanilkové cukry
cca 200 g mražených malin
hrst mraženého rybízu
3 lžičky malinové marmelády
4 rovné lžíce želatiny v prášku (používám Dr.Oetker)
Na korpus:
Rozdrcené sušenky smíchat s rozpuštěným máslem, upěchovat (dnem skleničky) na dno (dno vyložené pečícím papírem) dortové formy. Na 180°C předpéct 8 minut.
Na náplň:
1. Ruční metličkou umíchat ricottu, tvaroh, smetanu, 1 vanilkový cukr (+ další moučkový dle chuti).
2. Lehce povolené ovoce smíchat s marmeládou, vanilkovým cukrem (a eventuálně trochou horké vody), tyčákem rozmixovat. Směs propasírovat přes síto (odstraní se semínka).
3. Ve dvou malých kastrůlcích nechat nabobtnat vždy po 2 lžících želatiny, nad mírným plamenem je rozpustit, jednu vmíchat do tvarohové hmoty, druhou do ovocné (zkrátka příprava dle návodu na obalu).
4. Na vychladlý korpus nanést "bílou" hmotu, na ni pak "červenou" a koncem vařečky obě hmoty opatrně promíchat. Povrch uhladit. V lednici nechat ztuhnout ideálně 24 hodin.
Včera jsem dělala tenhle pamlsek na akci, kde se po něm jen zaprášilo, takže fotka řezu byla naprosto nestihnutelná, snad příště a nebo někdo z vás...?
Kolegové oceňovali, že je dezert osvěžující a ne moc sladký. Ve srovnání s podobnými dorty lze do jisté míry snížit tučnost, ovšem při zachování požitku chuťového i vizuálního.
Ovocná část se s tvarohovou jen lehce promísí a na povrchu vytvoří krásnou, lehce zrcadlovou glazuru.
Autor: Kanyla (Kamila) | |
Datum vložení: 30.10.2011 20:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz