TopRecepty.cz

Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )


Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )

Suroviny

Těsto:
350 g hladké mouky
150 g hrubé mouky
110 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
3 žloutky
120 g másla
1 špetka soli
citrónová kůra
150-180 ml vlažného mléka
sušené droždí
Náplň:
hrušková povidla
mletý badyán
skořice
rum
Dále:
drobenka
máslo
rum

Postup

Máslo rozpustíme a vlijeme do větší mísy. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto.Těsto necháme 40 minut kynout.Plech vyložíme pečicím papírem. Předehřejeme troubu na 180 °C.Z vykynutého těsta utvoříme 4 bochánky. Každý bochánek vyválíme do kulaté placky a přeneseme na plech.Hrušková povidla ochutíme mletým badyánem, skořicí a rumem.Připravíme drobenku. Placky potřeme hruškovými povidly a posypeme drobenkou.Pečeme na 180 °C cca 25-30 minut.Horký koláč hustě pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.

autor Autor: Zdenullinka (Zdenka)
Datum vložení Datum vložení: 06.11.2011 18:01

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz