Těsto:
350 g hladké mouky
150 g hrubé mouky
110 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
3 žloutky
120 g másla
1 špetka soli
citrónová kůra
150-180 ml vlažného mléka
1 sáček sušeného droždí
Náplň:
hrušková povidla
mletý badyán (dle chuti)
mletá skořice (dle chuti)
rum (dle chuti)
Drobenka:
80 g másla
80 g cukru
160 g polohrubé mouky
Dále:
máslo
rum
Máslo rozpustíme a vlijeme do větší mísy. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme 40 minut kynout.Plech vyložíme pečicím papírem. Předehřejeme troubu na 180 °C.Z vykynutého těsta utvoříme 4 bochánky. Každý bochánek vyválíme do kulaté placky a přeneseme na plech.Hrušková povidla ochutíme mletým badyánem, skořicí a rumem.Připravíme drobenku. Do mísy dáme máslo, cukr a polohrubou mouku. Mnutím prsty vytvoříme drobenku.Placky potřeme hruškovými povidly a posypeme drobenkou. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C cca 25-30 minut.Máslo rozpustíme a promícháme s rumem. Ještě horký koláč touto směsí hustě pokapeme.
![]() |
Autor: Zdenullinka (Zdenka) |
![]() |
Datum vložení: 06.11.2011 18:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady