Korpus:
6 vajec
200 g cukru
5 PL vlažná voda
1 PL oleje
3 PL kakaa (dovážíme do 200 g)
cca 100 g polohrubá mouka
3 PL griotky
Náplň I.:
1 višňový kompot
200 g krystalového cukru
3 vanilkové pudinky (Dr.Oetker Originál)
4 bílky
Náplň II.:
400 g bílého jogurtu
2 ks šlehačka
1 ks vanilkový cukr
1 ks Želatinový ztužovač Dr.Oetkra
1 dcl vody
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 15 minut na 200´ C. Upečený korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus polijeme griotkou.
Náplň I.:
Višně z kompotu vypeckujeme, šťávu přecedíme. Višně rozmixujme a šťávu dolijeme vodou do 7dl. Do kastrůlku dáme višně, 100g cukru , 6dl šťávy a dáme vařit. V zbývajícím 1dl šťávy rozmícháme 3 pudinkové prášky a přidáme do vroucích višní a uvaříme hustou kaši. Když zhoustne, ještě do vřelé vmícháme sníh z bílků a zbývající cukr. Sníh i cukr přidáváme postupně. Hotový krém vlijeme na korpus a necháme ztuhnout.
Náplň II.
Šlehačku ušleháme dotuha. Jogurt smícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu, smícháme s ušlehanou šlehačkou a jogurtem. Šlehačkovou náplň natřeme na vychladlou náplň I. a necháme ztuhnout. Povrch řezů zdobíme nastrouhanou čokoládou.
Vypeckovaný višňový kompot kupuji v Lidlu.
Autor: Bahula | |
Datum vložení: 12.11.2011 23:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz