500 g kaštanové pyré
120 g másla
trochu rumu
Na krém:
3 vejce
120 g práškového cukru
100 g hořké čokolády
120-150 g másla
Rozmrazené gaštanové pyré dobre premiešame s maslom a rumom, necháme v chladničke.Krém: Nad parou miešame vajcia s cukrom, po chvíli pridáme polámanú čokoládu, vytrvalo miešame do zhustnutia.
Po vychladnutí vymiešame so zmäknutým maslom hladký krém.Čistú utierku (bez aviváže!) namočíme do studenej vody, dobre vyžmýkame, prestrieme na dosku a rovnomerne na ňu roztlačíme gaštanovú masu do obdĺžnika na hrúbku asi 0,5 cm. Určite sa dá použiť aj potravinárska fólia.Nanesieme krém a pomocou utierky zrolujeme, opatrne preložíme na podnos a dáme do chladničky stuhnúť. Podávame so šľahačkou.
Recept pochádza z mojich výstrižkov - z nejakého časopisu, kde je autorka uvedená p. Edita Chrenková z Bratislavy. Roládu sa naučila v rodine barónky Lili Majthényiovej - Szentiványiovej z Nových Zámkov. (Voľný prepis.)
Je sezóna gaštanov a gaštanové pyré býva bežne dostať.
Autor: magdalenka | |
Datum vložení: 14.11.2011 12:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz