Na těsto:
300 g hladké mouky
150 g změklého másla
80 g cukru krupice
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce holandského kakaa
2 lžíce mléka
1 vejce
Na krém:
1 vanilkový pudink v prášku
300 ml mléka
3 lžíce cukru krupice
250 g tvarohu
Na třešňovou hmotu:
1 sklenice kompotovaných třešní (alespoň 250 ml)
2 lžíce Solamylu
250 ml šťávy z kompotovaných třešní
1 lžíce cukru
Na drobenku:
100 g hladké mouky
100 g změklého másla
100 g cukru krupice
1 lžíce kakaa
tuk na vymazání formy
Zapneme troubu na 180 °C.
Formu vymažeme tukem.Do misky dáme mouku a máslo, které zpracujeme. Přidáme cukr, kakao a promícháme. Přimícháme vejce s mlékem a promícháme.Vyklopíme na pracovní desku a zpracujeme v celistvé těsto. Zabalíme do fólie a dáme do lednice, dokud nebudeme mít hotovou náplň.Uvaříme pudink z mléka a vanilkového prášku smíchaného s cukrem a dáme na chvilku vystydnout.Třešně scedíme a šťávu ponecháme - pokud jí není 250 ml, dolijeme vodou a dáme vařit.Solamyl si smícháme v misce s cukrem, přidáme trošku ohřáté třešňové šťávy, rozmícháme a přilijeme ke zbytku šťávy. Za stálého míchání necháme chvilku provařit a pak zamícháme do hmoty okapané třešně.Do zchladlého pudinku přišleháme tvaroh.Těsto vyndáme z lednice, vyválíme, vložíme do formy a uděláme 3 cm okraj.Pudinkový krém dáme do zdobícího sáčku a dáme na těsto s mezerami po celém obvodu. Do mezer dáme připravené třešně.Z mouky, másla, cukru, kakaa uděláme drobenku a dáme na povrch koláče.Koláč dáme do vyhřáté trouby na 180 °C péct zhruba 50 minut.
Autor: lemarti (Lenka) | |
Datum vložení: 15.11.2011 19:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz