3 jablka
3 hrušky
kousek másla
2 lžíce krupicového cukru
1,5 dcl moštu
4 hřebíčky
1/2 lžičky mleté skořice
0,6 litru mléka
1 vanilkový pudink
3 lžíce cukru
trochu likéru nebo rumu
šlehačka
čokoládová drť na ozdobu
Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Na pánev dáme rozpustit máslo, přidáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme. Zalijeme moštem, rozvaříme, přidáme nakrájená jablka a hrušky, skořici, hřebíček a necháme za občasného míchání dusit 10 minut. Rozdělíme do misek nebo na talířky.
Z mléka pudinku a cukru uvaříme pudink, ochutíme likérem nebo rumem a nalijeme na ovoce. Vychladlé ozdobíme ušlehanou šlehačkou a čokoládou.
Autor: kucerova45 (Eva Kučerová) | |
Datum vložení: 18.11.2011 21:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz