TopRecepty.cz

Jablko - hruškový dezert


Jablko - hruškový dezert

Suroviny

3 jablka
3 hrušky
kousek másla
2 lžíce krupicového cukru
1,5 dcl moštu
4 hřebíčky
1/2 lžičky mleté skořice
0,6 litru mléka
1 vanilkový pudink
3 lžíce cukru
trochu likéru nebo rumu
šlehačka
čokoládová drť na ozdobu

Postup

Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Na pánev dáme rozpustit máslo, přidáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme. Zalijeme moštem, rozvaříme, přidáme nakrájená jablka a hrušky, skořici, hřebíček a necháme za občasného míchání dusit 10 minut. Rozdělíme do misek nebo na talířky.
Z mléka pudinku a cukru uvaříme pudink, ochutíme likérem nebo rumem a nalijeme na ovoce. Vychladlé ozdobíme ušlehanou šlehačkou a čokoládou.

autor Autor: kucerova45 (Eva Kučerová)
Datum vložení Datum vložení: 18.11.2011 21:16

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz