KORPUS:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
6 lžic oleje
1 vejce
1/2 kypřícího prášku
KRÉM:
1 tvaroh
1 zakysaná smetana
1 bílý jogurt (175g)
1 vanilkový cukr
1 želatinový ztužovač
5 lžic borůvek (které si rozmixujeme a dle chuti dosladíme)
Ze surovin na korpus si vymícháme těsto klasickým způsobem a upečeme.
Tvaroh smícháme společně ze zakysanou smetanou, jogurtem, vanilkovým cukrem, dosladíme podle chuti a vmícháme ještě připravenou želatinu. Vše zamícháme.
Z této směsi si oddělíme asi 5 lžic hmoty a do zbytku zamícháme rozmixované borůvky. Fialovou náplň rozetřeme na vychladlý korpus a světlým krémem děláme do fialového krému fleky. Necháme vychladnout.
Můžeme ještě přestříkat čokoládou, posypat nastrouhanou čokoládou a nebo zalít celý dezert. Iniciativě se meze nekladou:)
Jinak fotku momentálně nemám bohužel, ale určitě časem nějakou dodám:)
Autor: petranovakova (Petra Nováková) | |
Datum vložení: 26.11.2011 08:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz