12,5 dkg másla
2 žloutky
25 dkg jemné mouky
3 dkg loupaných strouhaných mandlí
1,5 dkg droždí na kvásek
vanilkový cukr na obalování
12,5 dkg másla utřeme do pěny s 2 žloutky, přidáme 25 dkg jemné mouky, 3 dkg loupaných strouhaných mandlí a 1,5 dkg droždí, které jsme nechali v trošce mléka vzejít.Těsto dobře vypracujeme a ihned tvoříme malé věnečky. Klademe na pomaštěný plech, necháme vykynout a dorůžova upečeme.Studené jeden po druhém ponoříme do vařící vody, necháme okapati, obalíme ve vanilkovém cukru a dáme na plech do otevřené trouby osušit.
Autor: fb.lib (František Brusák) | |
Datum vložení: 01.12.2011 14:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz