Těsto:
5 vajec
180 g másla
200 g cukr krupice
sůl
6 lžic mléka
300 g hladké mouky
3 lžičky kypřícího prášku
100 g čokoládové rýže
Hrušková náplň:
700 g hrušek
500 ml vody
100 g cukru krupice
1 skořicový cukr
citronová šťáva z 1 citronu
2 balíčky vanilkového pudinku Dr.Oetker Originál
Šlehačková náplň:
400 ml smetany ke šlehání
400 ml bílého hustého jogurtu
100 g čokolády na vaření
1 vanilkový cukr
želatinový ztužovač
Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli. Zašleháme žloutky.Do žloutkové hmoty vmícháme mléko, mouku s kypřícím práškem, čokoládovou rýži a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.Plech s vyvýšeným okrajem vyložíme pečícím papírem, rozetřeme těsto. Pečeme při 175 °C asi 30-35 minut. Korpus necháme vychladnout na plechu.Na přípravu hruškové náplně oloupeme hrušky, odstraníme jádřince a hrušky nakrájíme na kostičky. Hrušky povaříme asi 7 minut ve 400 ml vody, cukrem, skořicovým cukrem a citrónovou šťávou.Pudink smícháme se zbývající vodou a vlijeme do povařených hrušek. Za stálého míchání ještě asi 1 minutu povaříme. Hruškovou směs natřeme na korpus a necháme vychladnout.Čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě, přidáme asi 3 lžíce smetany a vymícháme.Smetanu ušleháme, vmícháme čokoládu a jogurt.Závěrem vmícháme želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu.Šlehačkovou náplň rozetřeme na úplně vychladlou hruškovou náplň a necháme ztuhnout.
Autor: Bahula | |
Datum vložení: 03.12.2011 19:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz