400 g jahod (nebo jiného ovoce)
100 g cukru na prosypání ovoce
1 lžíce škrobu
200 g polohrubé mouky
200 g hrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
180 g krupicového cukru
1 vejce
250 ml podmáslí
125 ml oleje
Na drobenku:
250 g hrubé mouky
100 g másla
250 g krupicového cukru
Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C.V míse utřeme cukr a vejce. Obě mouky promícháme s práškem do pečiva, prosejeme a vmícháme k žloutkům.Vlijeme podmáslí a olej. Vymícháme těsto.Z hrubé mouky, másla a krupicového cukru vytvoříme mnutím prsty drobenku.Těsto vlijeme na plech. Pokryjeme jahodami a hojně posypeme drobenkou.Vložíme do trouby a pečeme na 220 °C zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být suchá.
Autor: kedlubna (Šárka) | |
Datum vložení: 12.08.2008 10:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz