100 g - polotovary na smažení
100 g - čokoláda na vaření
20 g - máslo
100 ml - mléko
Nejdříve si připravíme lupínky ke smažení. Tyto polotovary poté usmažíme ve fritovacím hrnci nebo na pánvičce při teplotě 180 – 200 °C. Pokud po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, tak má olej správnou teplotu. Nabereme hrst snacků a opatrně je vhodíme do rozpáleného oleje. Snacky jsou hotové během 5-10 vteřin. Čokoládu začneme připravovat ihned poté, abychom měli snacky stále teplé a křupavé. Rozehřejeme velmi pozvolna 100 ml mléka a přidáme čokoládu. Pozvolna mícháme několik minut. Nakonec přidáme 20g másla a čekáme, až se rozpustí. Teď už jen snacky polijeme horkou čokoládou. Doporučujeme čokoládu nechat na snackách zchladit 5-10 min v lednici. Až ochutnáte, pochopíte :) Dobrou chuť.
Autor: n.lenka2 | |
Datum vložení: 08.12.2011 22:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz