TopRecepty.cz

Kandovaná pomerančová kůra


Kandovaná pomerančová kůra

Suroviny

2 pomeranče (na pomerančovou kůru nejlépe bio kvality)
voda
200 g krystalového cukru

Postup

Pomeranče pořádně vydrbeme kartáčkem a horkou vodou i když budou bio. Poté oloupeme kůru na čtvrtiny. Ponecháme co nejmenší množství bílé hořké dužniny z pod kůry.Připravenou kůru vložíme do vhodné nádoby, zalijeme studenou vodou. Takto "marinovat" necháme 2-3 dny, vodu denně vyměňujeme za čerstvou.Po třech dnech přemístíme kůru do hrnce, zalijeme novou vodou a vaříme cca 30 minut.
Po zchladnutí kůru překrájíme na proužky (nebo kostičky), zasypeme cukrem a přilijeme vodou tak, aby byla kůra těsně pod hladinou..Znovu zahřejeme a vaříme do té doby než kůra nabyde sklovitý vzhled, zhruba půl hodiny a až se vyvaří voda.
Po vychladnutí necháme (optimálně do druhého dne) zaschnout.Uložíme do vzduchotěsné nádoby do chladu. Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.

Poznámka

Je to velice jednoduchá a levná příprava kandované kůry. To, co nám nabízejí v obchodech se s tímto nedá srovnat. Ani chuťově, o ceně nemluvě.
Tak dobrou chuť! Budu ráda, když někdo vyzkoušíte.

autor Autor: rebeka (Naďa)
Datum vložení Datum vložení: 14.12.2011 17:39

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz