2 pomeranče (na pomerančovou kůru nejlépe bio kvality)
voda
200 g krystalového cukru
Pomeranče pořádně vydrbeme kartáčkem a horkou vodou i když budou bio. Poté oloupeme kůru na čtvrtiny. Ponecháme co nejmenší množství bílé hořké dužniny z pod kůry.Připravenou kůru vložíme do vhodné nádoby, zalijeme studenou vodou. Takto "marinovat" necháme 2-3 dny, vodu denně vyměňujeme za čerstvou.Po třech dnech přemístíme kůru do hrnce, zalijeme novou vodou a vaříme cca 30 minut.
Po zchladnutí kůru překrájíme na proužky (nebo kostičky), zasypeme cukrem a přilijeme vodou tak, aby byla kůra těsně pod hladinou..Znovu zahřejeme a vaříme do té doby než kůra nabyde sklovitý vzhled, zhruba půl hodiny a až se vyvaří voda.
Po vychladnutí necháme (optimálně do druhého dne) zaschnout.Uložíme do vzduchotěsné nádoby do chladu. Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.
Je to velice jednoduchá a levná příprava kandované kůry. To, co nám nabízejí v obchodech se s tímto nedá srovnat. Ani chuťově, o ceně nemluvě.
Tak dobrou chuť! Budu ráda, když někdo vyzkoušíte.
![]() |
Autor: rebeka (Naďa) |
![]() |
Datum vložení: 14.12.2011 17:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady