240 g krystalového cukru
240 g hrubé mouky
2 lžíce hrubé mouky (na sušené ovoce)
6 vajec
1 lžíce vanilkového cukru
1 lžíce kypřícího prášku
4 lžíce másla
275 g sušeného ovoce (rozinky, papája)
2 lžíce rumu (na namočení ovoce)
ořechy (podle chuti)
čokoláda (podle chuti)
citronová kůra (podle chuti)
máslo na vymazání
hrubá mouka na vysypání
čokoládová poleva (nebo moučkový cukr)
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Zvoľna rozpustíme maslo a nastrúhame citrónovú kúru. Hrozienka a papáju namočíme do rumu a pred použitím scedíme.Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a maslo. Dobre vymiešame.Pridáme scedené ovocie premiešané s 2 lyžicami hrubej múky. Môžeme pridať aj nasekanú čokoládu a orechy podľa chuti. Opatrne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.Cesto vlejeme do foriem na biskupský chlebík alebo srnčí chrbát, ktoré sme vymastili maslom a vysypali hrubou múkou. Pečieme 35-40 minút v rúre predhriatej na 180°C.Necháme vychladnúť na mriežke, vyklopíme na podnos a posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou, prípadne bielkovou polevou.
Mamin recept, piekla takýto biskupský chlebík najmä na sviatky.
Autor: amalia | |
Datum vložení: 29.12.2011 16:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz