1 l plnotučného mléka
3 žloutky
100-150 g cukru
40 g maizeny
citronová nebo pomerančová kůra
1 skořice vcelku
Na dokončení:
cukr
Z kůry citronu/pomeranče si škrabkou na brambory seřízneme několik delších proužků, pokud možno bez bílé dužiny.Odlijeme si cca 200 ml mléka.Zbytek mléka dáme vařit společně se skořicí a citronovou nebo pomerančovou kůrou.Metličkou si smícháme cukr, maizenu, žloutky a 200 ml mléka, mícháme dokud nemáme směs dobře promíchanou bez žmolků. Za stálého míchání nalejeme horké mléko na předcházející směs ze žloutků.Dáme opět vařit na mírný oheň a vařečkou mícháme dokud krém nezhoustne. Poté vyjmeme z krému skořici a kůru.Krém nalijeme do ohnivzdorných mističek a necháme vychladit.Před konzumací posypeme vršek krému cukrem a flambovací pistolí ho roztavíme na karamel.
*30.7.2017 snížil jsem hmotnost cukru z původních 200 g.
*Bílá dužina která se nachází ihned pod kůrou by dodala krému nahořklou chuť.
*Udělají li se žmolky krém přelijeme přes jemný cedník nebo sítko.
Našlehaný katalánský krém, obdoba tradičního španělského dezertu, recept i fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 31.12.2011 16:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz