2 šálky vody
1 šálek cukru
0,5 kg mandarinek (vymačkáme cca 1,25 šálku šťávy)
1 lžíce citronové šťávy
kousek mandarinkové kůry - (asi 2x4 cm)
Svařte sirup z 1 šálku vody a cukru, nechte bublat asi 5 minut. Odstavte, přidejte mandarinkovou kůru, vmíchejte šálek studené vody, mandarinkovou a citronovou šťávu. Dejte vychladit a pak zpracujte ve výrobníku na zmrzlinu.
Lepší jsou menší plody plné šťávy. Nyní jsou právě nejchutnější ;-) Tato zmrzlina (nebo chcete-li, sorbet) patří ke klasickým vánočním dezertům v Toskánsku :-)
Podobně můžete udělat i z pomerančů nebo citronů.
Autor: toscana | |
Datum vložení: 08.01.2012 13:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz