6 středně velkých hrušek
citronová šťáva
máslo
cukr
1 vejce
1 kelímek mascarpone
2 lžíce hladké mouky
Hrušky oloupejte, nakrájejte na dílky, ty nandejte do pekáčku vymazaného máslem a pokapejte citronem. Utřete 4 lžíce másla a 1/2 šálku cukru do pěny. Do hmoty zašlehejte 1 vejce a postupně, po částech mascarpone v pokojové teplotě. Nakonec důkladně vmíchejte mouku, nalijte na ovoce a zapékejte v troubě vyhřáté na 180°C, až krém ztuhne.
Místo hrušek lze podle sezóny použít jablka, čerstvé broskve nebo třeba ostružiny. Dobrou chuť.
Autor: toscana | |
Datum vložení: 10.01.2012 21:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz