3 lžíce instantního sojového nápoje
200 ml vody (nebo 200 ml sojového mléka)
1 lžíce cukru
2 kávové lžičky sušeného droždí
200 g bezlepkové mouky Jizerka
250 g bezlepkové směsi Procelia univerzální
2 lžíce Solamylu
1 kávová lžička Xanthanu
5 lžic oleje
70 g cukru
1 vanilkový cukr
citronová kůra
vanilkové aroma
brusinky
mandle
Nejdříve si připravíme kvásek – ve 200 ml vlažné vody rozpustíme instantní sojový nápoj, přidáme 1 lžíci cukru a sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít. V míse smícháme oba druhy mouky, solamyl, xanthan, cukr, a citronovou kůru. Přidáme několik kapek vanilkového aroma, 200 ml vody, olej a kvásek. Dále vmícháme nasekané mandle a brusinky. Zaděláme řidší těsto. Formu na mini biskupské chlebíčky vymažeme olejem a naplníme těstem vždy asi do 2/3. Necháme 40 min kynout na teplém místě. Pečeme při 170 °C asi 15 min (zkoušíme špejlí). Necháme chvilku zchladnout ve formě a poté opatrně vyndáme.
Formu na mini biskupské chlebíčky lze koupit např. na http://www.pekarskyraj.cz/forma_na_6_mini_biskupsk.... Výborně se s ní pracuje, má nepřilnavý povrch a ani lepivé bezlepkové těsto se k ní nepřipéká.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 12.01.2012 09:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz