1 droždí
400 g hladké mouky
1 vejce
500 ml mléka
4 lžíce cukru
špetka skořice
olej na smažení
borůvky nebo borůvková marmeláda
1 zakysaná smetana
Do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme droždí, cukr, skořici a promícháme. Mléko mírně ohřejeme.Vejce rozmícháme ve vlažném mléku a nalijeme na sypkou směs.Vše důkladně promícháme, pak těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.Zakysanou smetanu osladíme lžičkou cukru a necháme v chladu.Z dostatečně vykynutého těsta vykrajujeme lžící stejně velké kousky, tvoříme z nich malé vdolky, trochu je zploštíme a necháme ještě asi 10 min kynout.Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a vdolečky usmažíme. Ozdobíme je vychladlou ochucenou smetanou a na ni dáme borůvky nebo borůvkovou marmeládu. Hotové můžeme přizdobit lístkem meduňky.
Místo borůvek se dá pochopitelně použít jakékoliv jiné ovoce.
Autor: Margot (Zuzana Gulová) | |
Datum vložení: 18.08.2008 22:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz