TopRecepty.cz

Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais


Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais

Suroviny

Piškot:
100 g jemně mletých loupaných mandlí
100 g moučkového cukru
25 g krystalového cukru
25 g másla
25 g kukuřičného škrobu
2 vejce
4 bílky
Dále:
cukr moučka na posypání
Náplň:
250 ml mléka
1,5 lžíce kukuřičného škrobu (25 g)
250 g másla
100 g krystalového cukru
4 g rozpustné kávy
Čokoládová poleva ganache:
150 g čokolády na vaření
150 ml smetany
75 g másla

Postup

Piškot: Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Mandle a moučkový cukr smícháme s 2 vejci.
Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh. Do směsi mandlí přidáme kukuřičný škrob, rozehřáté máslo a promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků.Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme po celé ploše plechu. Pomocí sítka poprášíme povrch moučkovým cukrem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C dozlatava, asi 15 minut. Po upečení necháme piškot vystydnout a poté ho rozkrájíme na tři nebo pět stejných dílů.Jeden kus piškotu namažeme náplní, na to dáme další kus piškotu a opět namažeme. Takto postupujeme se všemi díly piškotu. Náplní zarovnáme i boky. Dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí náplně potřeme řezy čokoládovou polevou. Řezy necháme odležet v lednici do druhého dne.Krém: Více než polovinu mléka, cukr a kávu dáme vařit, občas promícháme, aby se cukr rozpustil. Ve zbytku mléka rozmícháme kukuřičný škrob. Do horkého mléka přilijeme mléko se škrobem a mícháme do zhoustnutí. Provaříme 1-2 minuty. Pudink odstavíme z ohně, na povrch přitiskneme potravinářskou fólii, abychom zabránili vytvoření škraloupu a necháme vystydnout.Změklé máslo vyšleháme a za stálého šlehání postupně přidáváme pudink. Máslo a pudink musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.Čokoládová poleva: Máslo a čokoládu nakrájíme na kousky.Smetanu dáme zahřát. Když začne smetana vařit, tak ji sundáme z ohně a přidáme do ní máslo a čokoládu. Mícháme, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Polevu necháme deset minut stát a pak s ní potřeme řezy.

Poznámka

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
*Tento dezert pochází z Belgie, chutí připomíná české zákusky Štafetky.
**Jelikož tento dezert je bez mouky a použijeme-li čokoládu bez lepku, je vhodný i pro celiaky.

autor Autor: Miquel
Datum vložení Datum vložení: 21.01.2012 14:47

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz