6 jablek (větších)
voda
citronová šťáva z 1/2 citronu
citronová kůra z 1/2 citronu
4 hřebíčky
1/2 lžičky mleté skořice
špetka mletého kardamonu
cukr
rum (nebo rumová tresť)
případně rozinky
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Nasypeme do hrnce a zalijeme takovým množstvím vody, aby jablka byla právě potopená. Přidáme citronovou šťávu a strouhanou citronovou kůru, celý hřebíček, skořici, kardamon a cukr dle chuti. Přiklopíme pokličkou a vaříme 10-15 minut (záleží na čerstvosti jablek, starší jablka obvykle stačí vařit kratší dobu). Uvařené můžeme nechat ve tvaru kostiček nebo rozmačkat šťouchadlem na brambory na menší kousky. Podle chuti můžeme vmíchat rum nebo rumovou tresť (pro děti). Pro zpestření můžeme přidat rozinky. Podáváme v zimě horké, v létě vychlazené.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 24.01.2012 08:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady