180 g kakaových sušenek
cca 50 g másla
230 g smetanového sýra
200 g cukru krupice (ideálně třtinový)
250-300 g dýňového pyré
3 velká vejce
3 lžíce polohr. mouky
1/2 lžičky skořice
1/4 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky soli
120 g 50% čokolády
Korpus:
Sušenky rozdrtit, smíchat s povoleným máslem do drobenky, tu udusat na dno koláčové formy a na 180°C předpéct 10min.
Náplň:
Sýr ušlehat dohladka, postupně přidat cukr, pyré, vejce, koření a sůl. Chvilku nechat odpočinout.
Čokoládu rozpustit ve vodní lázni a pak smíchat s 250ml sýrové směsi.
Zbylou směs nalít na korpus, na ni pak spirálovitě čokoládovou směs (litím vytvořit mramorování).
Péct na 180°C 45-50min, nechat pořádně vychladnout, ideálně uležet do druhého dne.
Jak na PYRÉ: na požadované množství v receptu - cca 500g dýně (i se slupkou) rozkrájet na menší kusy, lehce zakapat dobrým slunečnicovým olejem a v troubě na 180°C péct do měkka, trvá to asi 50min. Pak vyškrábat dužinu a rozmixovat tyčákem. Do jiného receptu jsem dělala pyré z rozmixované uvařené dýně a myslím, že to bylo skoro stejné (možná víc vodnaté), rozhodně je to ale rychlejší.
Recept je z čsp. Albert v kuchyni (listopad 2011).
Dezert je netradičně nasládlý po dýni, navíc je díky ní krásně oranžový a zároveň má šmrnc hořké čokolády a koření - prostě taková podzimní/zimní Milka =D
Autor: Kanyla (Kamila) | |
Datum vložení: 25.01.2012 23:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz