1 kelímek polohrubé mouky pšeničné
1 kelímek žitné mouky
2 kelímky mletého máku
1 kelímek cukru
vanilkový cukr
rozinky v rumu
2 lžičky škrobu
2 kelímky rýžového nápoje
1/4 kelímku oleje
prášek do pečiva
špetka soli
Dobře promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme zbytek, promícháme-těsto by nemělo být úplně tekuté, takový tužší med :-). Dáme do formy nebo do mešího pekáčku a pečeme při 200 °C 30-40 minut (zkoušíme špejlí)
kelímek je od 150g jogurtu Florian
ta žitná mouka mě napadla celkem náhodou a výsledný makovec není suchý, ale trochu drobí..
fotka se bohužel nepodařila :-(
Autor: kaja.f | |
Datum vložení: 28.01.2012 14:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz