280 ml vlažného mléka
450 g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí
75 g cukru
15 g soli
250 g másla
Ze všech surovin kromě másla, utvoříme hladké nelepící se těsto a necháme jej v lednici 50 minut kynout.Máslo dáme na chvíli do mrazničky, aby se lépe krájelo na tenké plátky.Vykynuté těsto rozválíme do obdélníku a poklademe tenkými plátky másla. Máslo do těsta jemně vtlačíme.Obdélník těsta s vtlačeným máslem 3x přeložíme, zavineme do potravinářské fólie a dáme na 1 hodinu do lednice.Po hodině těsto rozválíme opět do obdélníku a zase 3x přeložíme. Postup opakujeme 3x. Při válení těsta dáváme pozor, ať neponičíme máslové vrstvy.Těsto necháme zabalené v potravinářské fólii přes noc v lednici.Takto připravené těsto rozdělíme na díly. Díl těsta vyválíme opět do obdélníku a z něj nakrájíme trojúhelníčky, které svineme do tvaru croissantu. Croissanty můžeme plnit čokoládou.Připravíme plech a vyložíme ho pečicím papírem. Croissanty položíme na plech a necháme je 25 minut kynout.Pečeme v horkovzdušné troubě 15 minut na 190-200 °C.
Autor: Zdenullinka (Zdenka) | |
Datum vložení: 29.01.2012 16:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz