Těsto:
300 g polohrubé mouky
150 g Hery
1 celé vejce
70 g moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice
trocha mléka
Hrušková povidla:
1 kg hrušek
100 g cukru (kdo má rád sladší, dá víc)
šťáva z 1/2 citronu
1 vanilkový puding
voda
tuk na vymazání plechu
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky, dáme do kastrolku, přidáme cukr, asi 100 ml vody a dusíme až jsou měkké.Necháme vychladnout, potom mačkadlem na brambory hrušky rozmačkáme na kaši, přidáme puding a citronovou šťávu a řádně promícháme.Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, 1/3 odkrojíme a 2/3 vyválíme na plát a vložíme do tukem vymaštěného plechu.Na těsto rozetřeme hrušková povidla, 1/3 těsta vyválíme a rádýlkem nakrájíme proužky, které klademe na povidla do tvaru mřížky.Pečeme na 180 °C dorůžova.
Autor: kucerova45 (Eva Kučerová) | |
Datum vložení: 29.01.2012 20:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz