500 g jedlých kaštanů
200-250 ml mléka
1 vanilkový cukr
špetka skořice
rum
cukr
Jedlé kaštany vložíme do mírně osolené vody a vaříme asi 30 minut. Ještě horké kaštany oloupeme jak z horní lesklé slupky, tak i z té vnitřní. Pracujeme tak, že kaštany necháme v horké vodě a vždy jich vyndáme jen několik na oloupání. Oloupané kaštany dáme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme vanilkový cukr a špetku skořice a pod pokličkou vaříme do měkka, asi 15 minut. Uvařené necháme i se zbytkem mléka vychladnout. Poté ponorným mixerem rozmixujeme na pyré. Je-li pyré příliš husté, přidáme trochu mléka. Dochutíme rumem a cukrem podle chuti.
Použití je široké – samotné hustší pyré lze servírovat s ovocem a šlehačkou, dají se jím mazat lívance nebo palačinky, přidává se do moučníků…
Připravovala jsem dietní verzi bez živočišného mléka - jako náhradu jsem použila mléko sojové.
Příprava je sice časově hodně náročná, ale výsledek stojí za to, minimálně pro ty, kteří nemají stálý zdroj pyré ze Slovenska :-)
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 30.01.2012 07:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz