3 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky krupicového cukru
1 vanilkový lusk
2 lžíce kvalitního kakaa holandského typu
1 lžíce jedlé sody
2 hrnky kefíru
1/2 hrnku oleje
máslo na vymazání pekáčku nebo plechu
hrubá mouka na vysypání
čokoládová poleva
Sypké suroviny kromě cukru přesijeme přes sítko a vsypeme do vhodné nádoby. Přidáme cukr, který přesívat nemusíme.Přidáme tekuté suroviny a krátce prošleháme.Menší pekáček nebo plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.Těsto urovnáme do plechu a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch) péci cca 20 minut.Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).Na mřížce necháme vychladnout a přelijeme čokoládovou polevou.Zdobíme dle fantazie, podávat můžeme třeba s pořádným kopcem šlehačky.
Zdroj: Alena Doležalová- Moučníky
http://www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta-...
Autor: rebeka (Naďa) | |
Datum vložení: 31.01.2012 12:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz