20 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
20 dkg cukru
4 vejce
1 dl oleje
1 dl mléka
1 uvařený vanilkový pudink (z 1/2 litru mléka)
1/2 l mléka (na pudink)
2 kelímky zakysané smetany
skořicový cukr
Cukr a vejce vyšleháme, přidáme olej a mléko. Pak pomalu přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hmotu vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a po lžících přidáváme uvařený puding(tak, aby těsto na plechu vypadalo jako kdyby mělo puntíky). - Pečeme při 180°C asi 25 minut.
Hned po vytažení z trouby mažeme zakysanou smetanou(2 kelímky) a sypeme skořicovým cukrem.
Je dobré puding při vaření ještě osladit. Já jsem dala jenom lžíci krystalového cukru, ale kdo má rád ještě sladší, mohl by samozřejmě víc. Bohužel jsem měla jen jednu zakysanou smetanu, takže jsem druhou nahradila kelímkem bílé Activie, která je stejně smetanová :D bylo to trochu rozteklé(viz fotka), ale stejně to chutnalo. 20 dkg cukru je na mně moc, ale v tomhle řezu se cukr ztratí, když je tam ta zakys. smetana, takže doporučuju cukr moc neubírat.
Autor: Magusa (Gabuša) | |
Datum vložení: 01.02.2012 17:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz