TopRecepty.cz

Indiánky


Indiánky

Suroviny

100 g cukru krupice
180 g mouka hladká
20 g kukuřiční škrob
4 vejce (240 g bílků a 140 g žloutků)
60 g vody

Postup

Buflery

Bílky + cukr vyšleháme na pevný sníh. Zvlášť rozšleháme ručně žloutky s vodou a přidáme asi 1 třetinu mouky. Vznikne stejnorodá kašovitá hmota. Mouku do žloutků přidáme těsně před zamícháním sněhu. Jinak je hmota gumovitá. Dále část bílkového sněhu smícháme ze žloutkovou hmotou, po spojení obou hmot, zlehka zamícháme prosátou mouku se škrobem a zbývajícím sněhem.
Zamíchání musí být rychlé!! Hmotu ihned stříkáme na plech s prostřením pečícím papírem. Pečeme při teplotě 170 - 190 °C asi 30 minut.

Sníh:
450g cukru krupice, 180g bílů ( 3 bílky ), 8 polévkových lžic vody, 1 lžíce octu, marmeláda dle chuti.... Vše šleháme v páře asi 15 minut.. dokud neztuhne.

Pokud chceme bílý sníh, nedáváme marmeládu, sníh můžeme dochutit kyselinou citronovou, můžeme i nabarvit.

autor Autor: Makynhka (Markéta Velecká)
Datum vložení Datum vložení: 01.02.2012 21:30

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz