Na těsto:
500 g hladké mouky
30 g droždí
50 g krupicového cukru
150 ml vlažného mléka
špetku soli
250 g majonézy
1 vejce
50 g rozpuštěného másla
1 vejce na potření
Na drobenku:
30 g hrubé mouky
30 g třtinového cukru
1 PL strouhaného kokosu
30 g másla
Na krém:
300 ml mléka
50 g krupicového cukru
100 g másla
180 ml kysané smetany
250 ml smetany na šlehání
1 kokosový pudinkový prášek
Z droždí, 1 KL cukru, 1 PL mouky a trošky mléka si připravíme kvásek. Zbylou mouku prosijeme, přidáme cukr, sůl, vejce, majonézu, rozpuštěné máslo, vykynutý kvásek, zbylé mléko. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout. Z mouky, cukru, kokosu a másla uděláme drobenku. Z vykynutého těsta si uděláme dva bochánky, které necháme ještě kynout.
Bochánky lehce zploštíme, potřeme vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme na 180°C zhruba 30. minut.
Z mléka, cukru, pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Za občasného míchání necháme zchladnot. Vychladlý krém vyšleháme s máslem. Vmícháme zakysanou smetanu a ušlehanou šlehačku.
Vychladlé bochánky prokrojíme, naplníme kokosovým krémem. V chladnu necháme ztuhnout.
Zdroj časopis Tina-upraveno.
Autor: suslajda (Hana) | |
Datum vložení: 04.02.2012 16:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz