400 g listového těsta (1 balení)
4 hrušky
2 hrsti mandlí
100 g čokolády
kokos (dle chuti)
1 vanilkový cukr (podle chuti hrušek)
piškoty
vejce na potření závinu
mouku na vál
Oloupeme hrušky a nakrájíme je na malé kostičky. Dáme si je do mísy a přidáme vanilkový cukr, kokos a mandle, které buď rozdrtíme na kousky, nebo nastrouháme jak má kdo rád.Směs necháme stranou a rozválíme si těsto, které po vyválení posypeme nadrcenými piškoty. Na vyválené a piškotem posypané těsto rozprostřeme směs a na závěr posypeme kousky čokolády (já si jí mixuji na malé kousky velikosti třešňové pecky) tak aby byla po obvodu celé směsi.Poté zavineme a pomažeme vejcem. Dáme péct do předehřáté trouby, dokud nám závin nezezlátne.
Moc se omlouvám, ale nedokážu říct přesný čas a stupeň při pečení závinu. Mám prapodivnou troubu (plynovou) a když peču tak všechno na minimální stupeň a dlouho. Takže každý peče závin tak jak je zvyklý u běžného jablkového štrůdlu :-)
Také se moc omlouvám, že nemám k dispozici fotečku, ale byl tak rychle fuč, že jsem si ani neuvědomila, že jsem si ho chtěla vyblejsknout :-)Ihned jak ho budu péct znovu, tak ho nafotím a přidám k receptu ;-)
Teď už snad jen budu doufat, že někomu udělá radost tak jako nám :-)
Autor: Warronika (Veronika) | |
Datum vložení: 04.02.2012 18:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz