200 g dlouhých cukrářských piškotů
2-3 banány
1 šálek silné kávy
1 lžíce banánového likéru (nebo amaretto likéru)
1 žloutek
2-3 lžíce moučkového cukru
250 g tučného tvarohu
200 g pomazánkového másla bez příchutě
250 ml smetany ke šlehání
100 g nastrouhané hořké čokolády
kakao na posyp
Nejdříve si uvaříme kávu, přidáme do ní likér a necháme vychladnout.Tvaroh, pomazánkové máslo, žloutek a cukr vyšleháme do kompaktního krému. Přidáme ušlehanou smetanu a nakonec zlehka přimícháme nastrouhanou čokoládu.Obdélníkovou formu nebo misku vyskládáme piškoty, které namáčíme v likérové kávě. Jakmile pokryjeme celé dno, přijdou na řadu banány. Oloupané je překrojíme podél a ještě napříč a poklademe je na piškoty.Hotovo? Tak teď zase vrstvičku krému, pak zase ty mokré piškoty. Končíme krémovou vrstvou, kterou uhladíme a posypeme kakaem. Necháme minimálně 24 hodin bez povšimnutí v temné a chladné místnosti.
Z knihy Moučníky, autor Alena Doležalová
Upraveno dle mě.
Autor: rebeka (Naďa) | |
Datum vložení: 05.02.2012 14:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz