400 g bezlepkové mouky (namíchala jsem 250 g Doves Farm samokypřicí a 150 g kaštanové mouky Adveni Medical)
1 prášek do pečiva
1/4 lžičky xanthanu
120 g cukru
2 lžičky kakaa
1 lžička skořice
3/4 lžičky perníkového koření
3 lžíce oleje
1 lžíce citronové šťávy
400 ml vody
Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi
20 min (zkoušíme špejlí). Po upečení vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout, do té doby s plechem manipulujeme co nejméně, aby se perník nesrazil.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 09.02.2012 08:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz