TopRecepty.cz

Horká blumová vášeň


Horká blumová vášeň

Suroviny

1 kg zralých blum
2 ks badyánu
1 celá skořice
4 hřebíčky
3 lžíce portského vína
2 lžíce třtinového hnědého cukru
zakysaná smetana

Na drobenku:
3 lžíce másla
7 lžic polohrubé mouky
5 lžic třtinového hnědého cukru

Postup

Blumy vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Vložíme do kastrůlku, zasypeme cukrem, podlijeme portským vínem a přidáme badyán, skořici a hřebíčky. Necháme asi 10 minut na mírném ohni pustit šťávu, nesmíme blumy rozvařit. Poté vyndáme koření a blumy i se šťávou dáme do zapékací misky, posypeme silnou vrstvou drobenky a dáme do rozpálené trouby na 200C zapéct. Když je drobenka opečená a šťáva nám skrz ni krásně probublává, přendáme porce do pohárků a přidáme velké množství zakysané smetany.

Poznámka

Je to opravdu mana nebeská, určitě vyzkoušejte!

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

autor Autor: 1974andrea (Andrea Motlíková)
Datum vložení Datum vložení: 13.02.2012 12:02

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz