1 kg zralých blum
2 ks badyánu
1 celá skořice
4 hřebíčky
3 lžíce portského vína
2 lžíce třtinového hnědého cukru
zakysaná smetana
Na drobenku:
3 lžíce másla
7 lžic polohrubé mouky
5 lžic třtinového hnědého cukru
Blumy vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Vložíme do kastrůlku, zasypeme cukrem, podlijeme portským vínem a přidáme badyán, skořici a hřebíčky. Necháme asi 10 minut na mírném ohni pustit šťávu, nesmíme blumy rozvařit. Poté vyndáme koření a blumy i se šťávou dáme do zapékací misky, posypeme silnou vrstvou drobenky a dáme do rozpálené trouby na 200C zapéct. Když je drobenka opečená a šťáva nám skrz ni krásně probublává, přendáme porce do pohárků a přidáme velké množství zakysané smetany.
Je to opravdu mana nebeská, určitě vyzkoušejte!
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Autor: 1974andrea (Andrea Motlíková) | |
Datum vložení: 13.02.2012 12:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz