425 g třešňový kompot nebo jiného oblíbeného ovoce - slitých
1 lžíce Třešňovice
1 čokoládový Muffin nakrájený na menší kousky
2 kopečky čokoládové zmrzliny
2 kopečky vanilkové zmrzliny
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
nastrouhaná čokoláda na ozdobu
Na čokoládovou omáčku:
2 lžíce javorového sirupu
100 g tmavé čokolády rozlámané na kousky
Nejdřív si připravte čokoládovou omáčku. Přiveďte k varu 80 ml vody s javorovým sirupem. Stáhněte z ohně, přidejte rozlámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění. Ušlehejte smetanu. Promíchejte odpeckované třešně s alkoholem a část jich nasypte na dno pohárů. Pokryjte je kouskem muffinu, přidejte po kopečku vanilkové a čokoládové zmrzliny a přilijte trochu čokoládové omáčky. Vrstvy zopakujte a poháry završte šlehačkou a čokoládovou omáčkou. Ozdobte nastrouhanou čokoládou a třešní.
Zdroj: Apetit
Autor: lemeL (Lenka Schwarzová) | |
Datum vložení: 13.02.2012 13:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz