TopRecepty.cz

Pohár Černý les


Pohár Černý les

Suroviny

425 g třešňový kompot nebo jiného oblíbeného ovoce - slitých
1 lžíce Třešňovice
1 čokoládový Muffin nakrájený na menší kousky
2 kopečky čokoládové zmrzliny
2 kopečky vanilkové zmrzliny
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
nastrouhaná čokoláda na ozdobu

Na čokoládovou omáčku:
2 lžíce javorového sirupu
100 g tmavé čokolády rozlámané na kousky

Postup

Nejdřív si připravte čokoládovou omáčku. Přiveďte k varu 80 ml vody s javorovým sirupem. Stáhněte z ohně, přidejte rozlámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění. Ušlehejte smetanu. Promíchejte odpeckované třešně s alkoholem a část jich nasypte na dno pohárů. Pokryjte je kouskem muffinu, přidejte po kopečku vanilkové a čokoládové zmrzliny a přilijte trochu čokoládové omáčky. Vrstvy zopakujte a poháry završte šlehačkou a čokoládovou omáčkou. Ozdobte nastrouhanou čokoládou a třešní.

Poznámka

Zdroj: Apetit

autor Autor: lemeL (Lenka Schwarzová)
Datum vložení Datum vložení: 13.02.2012 13:55

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz