225 g hery
320 g hladké mouky
110 g cukru krupice
3 žloutky
6 jablek
80 g cukru krupice
citronová šťáva z 1/2 citrónu
mletá skořice
Z mouky, hery, 110 g cukru krupice a žloutků vytvoříme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu do mrazáku.Jablka oloupeme a rozkrojíme na měsíčky. V míse je zakapeme a promícháme s citrónovou šťávou.Dno formy vyložíme pečícím papírem a potřeme olejem nebo Herou.Nasypeme 80 g cukru, jemně formou protřepeme, aby se nám cukr rozprostřel po celé ploše formy a vložíme na chvíli do trouby, kterou jsme rozehřáli na 230 stupňů.Až nám začne cukr karamelizovat, formu vytáhneme, naskládáme jablka a posypeme skořicí.Vrátíme formu zpět do trouby a necháme ji dalších 10 minut péct. Jablka začnou hnědnout a pustí šťávu.Vytáhneme z trouby a teplotu snížíme na 220°C pro další přípravu.Na jablka nastrouháme těsto, které nijak nestlačujeme a zapečeme dalších 20 minut, dokud není koláč zlatohnědý.Koláč necháme 2 minuty zchladnout, zakryjeme jej větším talířem a pak jej překlopíme.
Koláč není přeslazený a je osvěžující.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/omrzel-vas-strudl-recepty-na-k... mírně upraveno.
Autor: misza | |
Datum vložení: 15.02.2012 20:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz