600 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
30 g másla (Hery, Palmarínu)
3 žloutky
8-10 pl husté zakysané smetany
5-6 pl sladkého bílého vína (Muškát, Furmint)
1 KL prášku do pečiva
1/4 KL soli
olej na smažení
Na obalování:
moučkový cukr
vanilkový cukr
V mise zmiešame múku, cukor, maslo, žĺtky, smotanu, prášok do pečiva a soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na doske na hrúbku asi 5 mm. Radielkom nakrájame kosoštvorce a obdĺžniky 3 x 10 cm a uprostred urobíme radielkom po dĺžke zárez. Chytíme jeden cíp obdĺžnika a prevlečieme ho dvakrát cez zárez. Cesto sa nesmie skrútiť. Vyprážame krátko v horúcom oleji z oboch strán. Fánky majú byť zlaté, nesmú zhnednúť. Vyberáme na papierový obrúsok a ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre, do ktorého pridáme vanilkový cukor.
Autor: amalia | |
Datum vložení: 22.02.2012 07:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz