Na těsto:
2 vejce
100 g krupicového cukru
pár kapek mandlové esence
250 g tmavé čokolády
60 g másla
150 g hladké mouky
0,5 lžičky prášku do pečiva
1 špetka soli
Na náplň:
500 g tučného tvarohu
250 g kondenzovaného slazeného mléka (Salko)
60 g zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
dřeň z 1 vanilkového lusku
4 plátky želatiny
Dále:
čokoládová poleva
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mandlovou esenci a opět šleháme do husté, bílé pěny.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a ušleháme do hladké konzistence.Do misky prosejeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva a pečlivě zamícháme.Připravíme si menší pekáček 20 x 25 cm (já měla o něco větší, proto mám těsto nižší) a vysteleme ho papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 170 °C (horkovzduch).A teď musíme pracovat hbitě, neb těsto velice rychle tuhne! Do ušlehané vaječné pěny přidáme vlahou čokoládu, rychle promícháme a nakonec po částech přidáme sypké přísady (mouku..).Tuhé těsto pomocí stěrky rozetřeme po papíře a pekáček vložíme do trouby. Pečeme cca 15 minut. Pro jistotu uděláme špejlový test.Náplň: Tvaroh smícháme se Salkem a opravdu si ho odvážíme, nedávejte celou plechovku, bylo by to příliš sladké. Přidáme kysanou smetanu (jogurt) a dřeň z vanilkového lusku, nemáme-li, přidáme pár kapek vanilkové esence.Želatinu si připravíme dle návodu. Všechno potom smícháme do hustého, hladkého krému. Náplň rozetřeme na vychladlé, upečené těsto, zarovnáme a dáme do lednice.Připravíme si čokoládovou polevu hustou, hebkou od srettky, nebo jinou, svoji oblíbenou. Polevou polijeme tvaroh a uhladíme nebo naopak navlníme (záleží na vkusu toho, kdo bude dělat).Zdobíme dle možností, fantazie, zásob a tak, jak sami umíme a chceme.
Recept: Knihovnička Recepty Sladké jaro 2012 "Nejlepší domácí řezy"
Těsto je hutnější, připomíná mi chuťově sacher, a ta náplň je moc dobrá.. sladká tak akorát.. vyzkoušejte.
Dobrou, sladkou chuť.
A ještě doušek: lepší je nechat moučník přes noc odpočívat, druhý den je krásně vláčný, a hříšně čokoládový.
A ač se zdá, že je ho málo, tím, že je těsto hutné, je to syté.. jeden kousek a dost.. další až za chvíli.
A nelekněte se, když budete těsto roztírat, je opravdu husté, ale tak to má být.. dobrota, vážně..
http://www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta-...
Autor: rebeka (Naďa) | |
Datum vložení: 25.02.2012 09:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz