120 g másla
1400 ml mléka
20 g droždi
350 g polohrubé mouky
10 lžíc cukru
1 celá skořice
300 g ryže
4 vejce
4 sáčky vanilkového cukru
špetka soli
Z múky, droždia, tuku, štipky soli, 200 ml mlieka , 2 lyžíc cukru urobíme klasické kysnuté cesto a necháme ho 30 min kysnúť.
Zvyšné mlieko privedieme k varu s cukrom a škoricou, prisypeme ryžu a pri nízkej teplote varíme okolo 40 min. a necháme kašu vychladnúť. Potom škoricu vyberieme, pridáme vanil.cukor, a ¼ ryže odoberieme.
Do ¼ ryže vmiešame sneh z bielkov, do zvyšných ¾ ryže vmiešame žĺtky.
Cesto premiesime, vyvaľkáme a vyložíme vymastený plech. Rozložíme naň žĺtkovú ryžu, prikryjeme snehovou ryžou. Pečieme pri strednej teplote asi 30 min. Hotový koláč posypeme práš. cukrom.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 23.08.2008 17:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz