1/2 listového těsta
Náplň:
3 tvarohy
1,5 hrnku mléka
1 hrnek moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
6 lžic oleje
1 balíček vanilkového pudinku
Jahodový vrch:
0,5 kg nahrubo rozmixovaných jahod (čerstvých nebo mražených)
0,5 l jahodového džusu
2 vanilkové pudinkové prášky (nebo 1 vanilkový a 1 jahodový)
Listové těsto rozvalíme do tenkého obdélníku a přeneseme na velký hlubší plech tak, aby nám vznikly i okraje (asi 2 cm). Na listové těsto nalijeme náplň (smícháme všechny suroviny a dobře promícháme - je řídká) a dáme péci do vyhřáté trouby na 180-200 stupňů. Když je těsto upečené (zlatavé) a náplň je tuhá, koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
V hrnci smícháme rozmixované jahody a jahodový džus, přisypeme pudinkové prášky a uvedeme do varu. Až hmota zhoustne, za občasného míchání necháme mírně vychladnout a pak ji rozetřeme na již vychlazený koláč. Celé necháme vychladit nejlépe v lednici pár hodin.
Recept je kombinací tvarohového krémovníku (bez sněhového vrchu) a nápadem jednoho zdejšího receptu, kde byl podobný ovocný želé proužek.
Autor: katyvypl | |
Datum vložení: 26.02.2012 12:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz