Bílé těsto:
300 g polohrubé mouky
1/2 kostky droždí
1,75 dcl mléka
0,5 dcl oleje
1/2 lžičky soli
1,5 lžíce krystalového cukru
Tmavé těsto:
300 g polohrubé mouky
1/2 kostky droždí
1,75 dcl mléka
0,5 dcl oleje
1/2 lžičky soli
1,5 lžíce krystalového cukru
1 lžíce kakaa
Spracujeme zvlášť svetlé a zvlášť tmavé kysnuté cesto ( necháme najprv vykysnúť kvások , potom spracujeme cesto ). Každé cesto rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme na rovnaké pláty hrúbky asi 5 mm.
Na plát svetlého cesta uložíme plát tmavého cesta, zrolujeme a uložíme na vymastený plech.
Druhý závin urobíme opačne : na plát tmavého cesta uložíme plát svetlého cesta a zrolujeme. Uložíme na plech.
Oba záviny necháme 1 hod kysnúť, pričom každých 15 min záviny potrieme olejom. Poprepichujeme niekoľkokrát špáradlom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Záviny používame namiesto vianočky alebo chleba, možno ich potrieť maslom.
Ak teplé záviny posypeme práš. cukrom, budú sladké ku káve, kakau a pod.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 23.08.2008 18:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz