Těsto:
5 vajec
80 g cukru
sůl
75 g polohrubé mouky
10 g kakaa
2 lžíce oleje
Náplň:
200 g mléčné čokolády
50 g hořké čokolády
2 žloutky
2 plátky želatíny
1 vanilkový cukr
300 ml vyšlehané šlehačky
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vmiešame múku a sneh vyšľahaný so štipkou soli. Rozdelíme na polovicu a do jednej vmiešame kakao s olejom. Na vymazaný plech striekame na dĺžku strídavo pás svetlého a pás tmavého cesta tesne vedľa seba. Špilkou priečne peejdeme po ceste asi v 4 cm odstupoch, tým vtiahneme tmavé cesto do tmavého. Pečieme asi 8 min. Upečené cesto vyklopíme na čistú v studenej vode namočenú a dobre vyžmýkanú utierku, stočíme pevne do rolády i s utierkou, chvíľu necháme, roztočíme, stočíme už bez utierky a necháme vychladnúť.
Obe čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli, necháme trochu vychladnúť. Vyšľaháme do peny vanilkový cukor a žĺtky, vmiešame čokoládu, necháme vychladnúť. Potom pridáme šľahačku, vmiešame nabobtnanú a rozpustenú želatínu a naplníme roládu. Roládu stočíme a dáme do chladničky. Nepolievame žiadnou polevou ani necukrujeme. Podávame celú, až na stole ju krájame, aby sa ukázal jej pekný dizajn.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 23.08.2008 18:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz