TopRecepty.cz

Lámanka


Lámanka

Suroviny

1 balení ovesných vloček (500 g)
1 Hera nebo Stela nebo jiný tuk na pečení
2 hrnky cukru krupice (může být i méně)
2 vejce
1 vanilkový cukr

Postup

Do velké mísy si nasypeme vločky, vmícháme oba cukry, vejce a rozpuštěný tuk, necháme 10 min. odpočinou. Poté rozprostřeme na velký plech s pečícím papírem a pečeme při 180°C témeř hodinu (podle trouby) dozlatova. Vyklopíme opatrně z plechu i s papírem na stůl a necháme vychladnout, lámanka ještě ztvrdne.Nakonec nalámáme na menší či větší kousky a jíme jen tak bez ničeho :-))

Poznámka

Recept mám od jedné známé, která ji doma dělávala často. Čím tmavší lámanka je, tím je lepší. Upozorňuji na to, že to není pro ty, co mají moc citlivé zuby :-))

autor Autor: ZuzkaMladkova (Zuzana Mládková)
Datum vložení Datum vložení: 01.03.2012 17:34

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz