1 balení ovesných vloček (500 g)
1 Hera nebo Stela nebo jiný tuk na pečení
2 hrnky cukru krupice (může být i méně)
2 vejce
1 vanilkový cukr
Do velké mísy si nasypeme vločky, vmícháme oba cukry, vejce a rozpuštěný tuk, necháme 10 min. odpočinou. Poté rozprostřeme na velký plech s pečícím papírem a pečeme při 180°C témeř hodinu (podle trouby) dozlatova. Vyklopíme opatrně z plechu i s papírem na stůl a necháme vychladnout, lámanka ještě ztvrdne.Nakonec nalámáme na menší či větší kousky a jíme jen tak bez ničeho :-))
Recept mám od jedné známé, která ji doma dělávala často. Čím tmavší lámanka je, tím je lepší. Upozorňuji na to, že to není pro ty, co mají moc citlivé zuby :-))
Autor: ZuzkaMladkova (Zuzana Mládková) | |
Datum vložení: 01.03.2012 17:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz