TopRecepty.cz

Lehké kardinálovy řezy


Lehké kardinálovy řezy

Suroviny

Piškotové těsto:
1 vejce
2 žloutky
50 g moučkového cukru
40 g hladké mouky
Sněhové těsto:
2 bílky
100 g krupicového cukru
Náplň:
marmeláda
1 smetana ke šlehání (nebo šlehačka)
ovoce
ztužovač
moučkový cukr na posypání

Postup

Na piškotové těsto vyšleháme vejce a žloutky společně s cukrem do husté pěny.Po částech zvolna vmícháme prosátou hladkou mouku.Na sněhové těsto bílky ušleháme do pěny a přidáme cukr. Pak vyšleháme do tuhého sněhu (na metlách musí držet špičky).Těsta naplníme každé zvlášť do zdobících sáčků se špičkou.Připravíme plech a vyložíme ho silikonovou podložkou nebo papírem na pečení.Po celé délce nastříkáme ze sněhové pěny v pravidelných rozestupech 4 až 5 na prst širokých pruhů, mezi kterými ponecháme asi 2 cm široké mezery.Poté vynecháme větší mezeru a na druhé polovině plechu vytvoříme ještě jeden stejně široký pás složený rovněž ze 4 až 5 bílkových proužků.Nyní vezmeme sáček s piškotovým těstem a stejným způsobem jím vyplníme mezery mezi bílkovými proužky. Těsto je řídké, takže se v mezerách rozlije. Větší mezeru uprostřed nevyplňujeme.Připravené pásy jemně posypeme moučkovým cukrem a pečeme při 170 °C asi 20 minut. V polovině pečení otočíme plech.Po upečení necháme mírně zchladnout, potom pásy obrátíme a pomalu z nich sundáme papír.Mezitím vyšleháme šlehačku se ztužovačem.Jakmile pláty vystydnou, potřeme jeden z nich marmeládou a poté pomažeme šlehačkou.Na šlehačku poskládáme ovoce a přidáme další pás potřený marmeládou a pomazaný šlehačkou.Poslední vrchní pás musí být otočený vrchní stranou nahoru. Mírně vše stlačíme a upravíme.Povrch pásu posypeme moučkovým cukrem a dáme uležet na hodinu do lednice.Krájíme na 3 cm široké kousky.

Poznámka

Zdroj: Recepty Knihovnička, Sladké jaro 2012 s mírnou úpravou

autor Autor: marunda (Petra Bartoňová)
Datum vložení Datum vložení: 03.03.2012 16:36

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz