TopRecepty.cz

Pravé valašské frgály


Pravé valašské frgály

Suroviny

Těsto:
700 g polohrubé mouky
120 g másla (nebo hery)
80 g cukru
3 žloutky
250 ml mléka
1 špetka soli
21-25 g droždí
Tvarohová náplň:
500 g měkkého tvarohu
moučkový cukr
vanilkový cukr
vanilkový pudink
Povidlová náplň:
povidla
cukr pro doslazení
mléko na rozředění (kdyby byla povidla příliš hustá)
Drobenka:
mouka
máslo
cukr
Dále:
máslo na potření
rum (možno vynechat)
vejce na potření okrajů

Postup

Do vlažného mléka oslazeného cca 10 g cukru z odváženého množství rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.Do mísy nasypeme mouku, zbytek cukru, přidáme 3 žloutky, rozpuštěný tuk a kvásek. Těsto zpracujeme, přikryjeme utěrkou a necháme 45-60 minut kynout.Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části a každou zvlášť prohněteme. Zakryté čistou utěrkou necháme kynout asi 15 minut.Náplň připravíme smícháním všech surovin.Poté každou část těsta rozválíme na kulatý tenký plát, natřeme náplní a posypeme drobenkou. Tu připravíme z mouky, másla a cukru, které promícháme a důkladně propracujeme, dokud se nedrobí.Okraje koláčů potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme ještě asi 15 minut kynout.Frgály pečeme do té doby, než jsou kraje zbarvené dozlatova. Po vytažení z trouby koláče pokapeme rozpuštěným máslem s rumem a okraje směsí bohatě potřeme.

autor Autor: Kriss
Datum vložení Datum vložení: 03.03.2012 16:39

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz