500 g měkkého tvarohu
150 g cukru
4 vejce
100 g hladké mouky
1 sáček vanilkového cukru
1 kavová lžička prášku do pečiva
špetka soli
máslo
Do hlubšího pekáče si dáme přibližně 4 cm (na výšku) vody a dáme ho do trouby, kterou zapneme na 200°C.
Oddělíme žloutky od bílků. Z poloviny cukru, bílků a soli ušleháme sníh. Tvaroh,žloutky a zbytek cukru vyšleháme. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a šleháme dokud nám nevznikne hladká hmota bez žmolků. Přidáme sníh z bílků a jemnými pohyby ze shora dolu dobře smícháme. Těsto nalejeme do formy vymazanou máslem a formu vložíme do pekáče s vodou, který jsme si na začátku dali do trouby. Ve vodní lázni pečeme asi 45 minut. Necháme vystydnout a vyklopíme z formy. Podáváme s ovocem, ovocnou nebo čokoládovou omáčkou.
*Jestli-že při pečení vršek dostává příliš tmavou barvu, zakryjeme jej alobalem.
*Po upečení je tvaroh nafouknutý, po sestydnutí klesne.
*Místo tvarohu používám Quark, který je chuťově stejný jako tvaroh, ale svou hustotou je někde mezi tvarohem v alobalu a vaničkovým.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 05.03.2012 10:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz