500 ml smetany ke šlehání
1/2 vanilkového cukru
1 želatinový ztužovač Dr. Oetker
pomerančová kůra
Pomerančový rozvar:
4 vetší pomeranče
2 lžíce krupicového cukru
50 ml vody
špetka skořice
Smetanu přivedeme k varu přidáme vanilkový cukr, pomerančovou kůru a odstavíme z plotny. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a přidáme do smetany a rozmícháme. Připravenou směs naléváme do formiček nebo malých mističek a dáme na noc ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí vyklopíme na talířek přidáme pomerančový rozvar tj. (pomeranče oloupeme nakrajíme na kostičky a podusíme s cukrem a skořicí) můžeme ozdobit šlehačkou :)
Jako formičky používám nádobky od paštiky nebo protlaku, babička to uskladňuje tak jsem to alespoň dobře využila :)
Autor: luckaaa | |
Datum vložení: 05.03.2012 20:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz