2 lžíce zrnkové kávy
150 ml horké vody
250 g tvarohu
200 g kysané smetany
200 ml smetany ke šlehání
cukr dle chuti
1 želatinový ztužovač za studena
cukrářské piškoty
Zrnkovou kávu spaříme horkou vodou a necháme chvíli louhovat. Dortovou formu vyložíme potr.fólií. Kávu zcedíme, vylouhovaný lógr nevyhazujeme, budeme ho potřebovat.T varoh smícháme se zakysanou smetanou, přidáme moučkový cukr a lógr z kávy. Nakonec vnícháme ušlehanou šlehačku a želatinový ztužovač připravený podle návodu. Cukrářské piškoty mírně namočíme v kávě a vyložíme jimi dno formy. Nalijeme polovinu směsi. Opět dáme vrstvu namočených piškotů a dáme druhou polovinu směsi. Posypeme strouhanou čokoládou nebo čokoládovou rýží a dáme vychladit do lednice.
Cukrářské piškoty jsem použila dvoubarevné. dají se koupit v Albertu.
Autor: mischelinka (Kamila Michalikova) | |
Datum vložení: 07.03.2012 10:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz