Korpus:
200 g sušenek Lotus (já použila Lotusky, příště bych zkusila něco cereálnějšího nebo oříškové)
cca 60-80 g másla
Náplň:
4 jablka (nejlépe zelená)
lžíce másla (velká)
500 g měkkého tvarohu
cukr (krupice, lépe pak hnědý, příp.trochu vanilkového - dle chuti)
1 lžička mleté skořice
trochu citronové kůry
250 ml smetany ke šlehání
6 plátků želatiny (Dr. Oetker)
Sušenky rozdrtit, smíchat s rozpuštěným máslem - postupně přilévat a promíchávat, hned, jak všechny drobky aspoň trochu nasáknout, už nepřilévat! Udusat na dno pečící formy (vyložené peč. papírem) a na 180°C předpéct 10 min. Nechat vychladnout.
1. Plátky želatiny namočit do vody s ledem - cca na 10min.
Mezitím:
2. Ma másle opéct oloupaná a na kostičky nakrájená jablka - dozlatova.
3. Tvaroh vymíchat s cukrem, skořicí a citr.kůrou.
4. Smetanu vyšlehat dotuha.
Až jsou jablka opečená, přidat k nim vymačkané želatinové plátky a MIMO plamen míchat, dokud se želatina nerozpustí (je to hned!). Jablka přidat k tvarohové směsi, zamíchat, nakonec jemně vmísit ušlehanou smetanu.
Všechnu hmotu nalít na korpus, příp.ještě lze povrch potřít zakysankou - lehce. Nechat ztuhnout ideálně přes noc.
Možno podávat lehce poprášené skořicí.
Inspirace: "Cheesecakes" - Mirka van Gils Slavíková
V původním receptu je hodně cukru, tak proto píšu "dle chuti".
Cake je vynikající, kousky jablek (pokud se nerozvaří do přesnídávky!) příjemně osvěžují tvaroh a šlehačka to celé velmi zlahodní... Zkuste, uvidíte =D
Autor: Kanyla (Kamila) | |
Datum vložení: 07.03.2012 18:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz